Afbraamtechniek

Voor al uw scherpe randjes bent u bij ons aan het juiste adres. Jeldi B.V. is een ervaren specialist in het afbramen en/of ontvetten van diverse producten door middel van trommelen (rotofinishing of trowaliseren). Wij zijn in het bezit van diverse glijslijpmachines, droogvibratoren en een doorloopinstallatie. Al onze machines beschikken over een buitengewoon milieuvriendelijke procescentrifuge / waterzuiveringsinstallatie.

Door deze aanschaf is Jeldi in staat u nog sneller en beter van dienst te zijn, terwijl de bekende kwaliteit gewaarborgd blijft. De doorloopinstallatie geeft niet alleen de mogelijkheid tot ontbramen, ontvetten en drogen van grote hoeveelheden gelijksoortige producten, ook grotere en/of speciale onderdelen kunnen in deze installatie bewerkt worden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld oliepannen, cilinderdeksels, pompbehuizingen etc.

De installatie is ook heel geschikt voor het ontbramen van gelaserde en watergesneden producten, aluminium gietwerk en stansonderdelen.

De werking van de doorloopinstallatie is als volgt:

  • De producten worden al dan niet automatisch geplaatst op een toevoerband om aansluitend in één doorloop door middel van chips (slijpsteentjes) en compound (zeep) ontbraamd en ontvet te worden. Tijdens dit proces worden de producten automatisch gescheiden van de chips en vallen in een speciaal compartiment van de machine.

Deze afbraamtechniek noemen we ook wel rotofinishen of trowaliseren.

Deze nieuwe doorloopinstallatie beschikt over een buitengewoon milieuvriendelijke procescentrifuge:

  • Door middel van geavanceerde Trowal waterzuiveringsinstallatie wordt het proceswater dat tijdens het ontbramen en ontvetten in de doorloopinstallatie en andere glijslijpmachines gebruikt wordt geheel gezuiverd door middel van proceswatercentrifuge.
  • Dit gereinigde proceswater wordt hergebruikt en ook de gebruikte compound kan voor 70-80% worden hergebruikt.
  • Het grote voordeel van dit proces is dat het niet alleen milieuvriendelijk is maar ook kostenbesparend werkt.

Deze kostenbesparing resulteerd natuurlijk ook in een gunstige prijs voor onze afnemers. Het loont daarom zeker de moeite om eens prijs bij Jeldi op te vragen voor al uw ontbraam- en ontvettingswerk.

Bekijk folder Rotofinish


Copyright © 2021 Jeldi B.V. Metaal
Webdesign & CMS by Downdijk